Bebeklerde emzik ne zaman ve nasıl bıraktırılmalıdır?

Bebeklerde emzik ne zaman bıraktırılmalıdır?

1. Mümkün olan en kısa zamanda bıraktırılmalıdır. Çünkü kalıcı diş yapısında bozulmalara sebep olabilmektedir. Ancak bir diğer sorun bir yaşında olan bebek emme denemelerine başlamaktadır. Eğer bebeğin ağzında emzik olursa ve bunu alışkanlık haline getirmiş ise bu emme denemeleri sekteye uğrayabilmektedir. Bazı harfleri söylemekte zorlanabilir, hatta konuşma zorlukları yaşayabilmektedir.
2. Emziği uzun süre kullanan bebekte kalıcı diş yapısında bozukluklar olabileceği gibi orta kulak enfeksiyonlarına da neden olmaktadır. Bu nedenle en kısa sürede bıraktırılmalı bu süre maksimum 2 yıl olmalıdır. Çünkü 2 yaşından sonra dış yapısında olan bozulmalar kalıcı olup tedavisi zor bozulmalar olacaktır.
3. En çok emme ihtiyacı olduğu bu zamanlarda çocuğun bu durumunu nasıl atlatabileceğiniz, anne ile bebek arasında ki bağı nasıl güçlendirebilirsiniz, annenin çocuğu sakinleştireceği metotları nasıl bulabileceği gibi alternatif yöntemleri bir uzman yardımı alınarak araştırılmalıdır.
Bebeklerde emzik nasıl bıraktırılmalıdır?

1. Bebeklerde alışkanlık haline gelmiş olan emzik emmeyi bıraktırmak oldukça sorunlu ve güç bir hal alabilmektedir. Bu nedenle öncelikle süreyi kısma ve kısıtlama yoluna gidilmelidir. Örneğin sadece çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda emzikleri kullanmaya izin verilmelidir. En huzursuz olduğu zamanlarda verilebilir ya da bir müddet olarak gece uykuları için bebeğe emzik verilebilir. Ancak bir müddet sonra mutlaka tamamen bırakılmalıdır.
2. Bundan tamamen kurtulmak için bir çok ülkede araştırmalar yapılmaktadır. Ancak somut bir kurtulma yöntemi bulunmamıştır.
3. Kendinizce bulabileceğiniz teknikler üretebilirsiniz. Örneğin bir markete gittiğinizde kasiyer ile önceden anlaşarak vereceği emzik karşılığında onun çok istediği bir oyuncağı almasına izin verebilirsiniz. Bu şekilde kendi rıza ile vermiş olduğu emziğin artık yanında olmadığını onun yerine elinde çok beğendiği oyuncağın olduğunun farkına varacaktır.
4. Ya da aniden emziğin kaybolduğunu söyleyebilirsiniz ancak bu stresli bir süreç olacaktır. Anne ve babaların buna kendilerini hazırlamaları gerekmektedir. Şayet sabahlara kadar ağlama krizleri bile yaşaya bilmektedirler. Bu nedenle eğer dayanamayacak ve emziğini verecek iseniz böyle bir sürece girmemenizi tavsiye edilir.
5. Başka bir yöntem ise çocuğun emzik emmeyen arkadaşları ile yan yana getirilmesidir. Emzik emmemenin daha güzel bir şey olduğuna dair taktikler geliştirip çocuğu özendirmelisiniz.
6. Aynı zamanda anne ile çocuk arasında ki kuvvetli bağı kullanarak da bu alışkanlıktan kurtula bilinir. Bu da annenin sakin ve dindirici ses tonuyla ya da okşamalarıyla birlikte bebeğin emziğe olan ihtiyacını şefkate dönüştürerek giderilebilmektedir.
Yine her zaman ki gibi emzik alışkanlıklarını yok etmek için en büyük yardımcı anne olacaktır. Ancak bu tip durumlarda annenin de babanın da oldukça sabırlı olmaları gerekmektedir. Bebeklerine her zamankinden daha ilgili ve sabırlı davranmaları onların düzgün yetişen birey olmalarını sağlayacaklardır.

Bu Konuyu Ayrıca Videoda İzleyin

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git